Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Iunie 2020
Vizualizari: 509
Comentează add

Preşedintele SUA a anunţat că va mobiliza armata

sergiu-stet

   Președintele SUA, Donald Trump.        Foto: Arhivă.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că a mobilizat resursele militare ale ţării pentru a pune capăt protestelor violente declanşate de moartea lui George Floyd, afro-american arestat pe 25 mai de poliţia din Minneapolis, care a decedat ulterior în custodia poliţiei.

BBC transmite că Donald Trump a mai spus că guvernele statale şi locale au eşuat în a acţiona pentru suprimarea violenţelor.

"Am adoptat acţiuni imediate prezidenţiale pentru a pune capăt violenţelor şi pentru a restaura securitatea şi siguranţa în SUA. Voi mobiliza toate resursele federale civile şi militare pentru a stopa răzmeriţele şi jafurile, pentru a pune capăt distrugerilor şi incendierilor şi pentru a proteja drepturile conferite de lege americanilor, inclusiv Amendamentul al 2-lea privind dreptul de port-armă".

În timpul discursului său, susţinut de la Casa Albă, se putea auzi zgomotul proiectilelor cu gaze lacrimogene lansate spre protestatari de către forţele de securitate, în apropiere de Casa Albă.  


Etichete Donald Trumparmat[protesteGeorge Floyd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live