Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Noiembrie 2019
Vizualizari: 608
Comentează add

Preşedintele şi premierul, prezenţi la Topul Naţional al Firmelor Private

radiojurnal

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. Foto: Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis pledează pentru un dialog mai susţinut al guvernului cu mediul de afaceri, dar şi implicarea reală şi mai aplicată a investitorilor în elaborarea politicilor publice din domeniul economic.

Prezent la Topul Naţional al Firmelor Private din România, unde a participat şi premierul Ludovic Orban, preşedintele a mai subliniat că prin promovarea transparenţei şi a consultărilor cu mediul de afaceri, calitatea guvernării se va îmbunătăţi semnificativ.

Șeful statului a menționat că în România există peste 615.000 de întreprinderi mici și mijlocii, care angajează mai mult de jumătate din forța de muncă, şi a precizat că susținerea acestui segment este o prioritate asupra căreia autoritățile publice trebuie să își concentreze mai bine atenția.

Pe de altă parte, președintele României așteaptă de la noul guvern atragerea de noi investiții și absorbția fondurilor europene.

Klaus Iohannis: Până acum, din bugetul alocat de Uniunea Europeană pentru actualul cadru financiar 2014 - 2020, țara noastră a primit aproximativ 10 miliarde de euro, adică ceva peste 30%. Este puțin în comparație cu potențialul economiei, dar și în comparație cu nevoile populației. Mă aștept ca premierul și noii miniștri să ia măsurile necesare pentru ca în România să vină noi investitori şi să creștem semnificativ rata de absorbție a fondurilor europene.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că va cere ajutorul mediului de afaceri pentru reducerea birocrației.

Ludovic Orban: Trebuie analizate care sunt toate frânele, procedurile inutile, trebuie analizate exact toate procedurile prin care se blochează diferitele inițiative, să se stabilească termene clare și încercăm să fluidizăm toate aceste proceduri, astfel încât relația cu administrația să nu ducă la frâne pentru mediul de afaceri.

Şeful executivului a mai anunțat că a decis constituirea unui consiliu consultativ cu mediul de afaceri pe ale cărui poziții se va ține cont în actul de guvernare.

 


Etichete Klaus IohannisLudovic OrbanTopul Naţional al Firmelor Private din România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live