Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

29 Martie 2015
Vizualizari: 975
Comentează add

ălin Popescu-Tăriceanu susţine că "nimic nu stă în calea procurorilor DNA să finalizeze ancheta şi rechizitoriul şi să-l trimită în judecată pe Dan Şova".

Preşedintele Senatului nu este de acord cu recentele critici

roman-musat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Foto: wikipedia.org.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu este de acord cu recentele critici formulate de alte autorităţi ale statului la adresa instituţiei pe care o conduce.

Această luare de poziţie vine după demersurile preşedintelui ţării, ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ale Consiliului Superior al Magistraturii şi ale PNL, în urma cărora Curtea Constituţională a decis să ia în discuţie sesizările primite în legătura cu interpretarea votului prin care Senatul a respins cererea procurorilor de încuviinţare a arestării parlamentarului Dan Şova. 

Călin Popescu-Tăriceanu susţine într-un comunicat, difuzat ieri, că "nimic nu stă în calea procurorilor de caz de la DNA să finalizeze ancheta şi rechizitoriul şi să-l trimită în judecată pe Dan Şova".

Potrivit opiniei sale, aceste critici ar constitui o încercare de uzurpare a competenţelor Senatului de către alte autorităţi. Călin Popescu-Tăriceanu consideră, totodată, că această Cameră parlamentară nu a obstrucţionat în niciun fel continuarea urmării penale în cazul Şova.

La data de 8 aprilie, judecătorii Curţii Constituţionale vor discuta sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis şi de către liberali în problema votului din Senat.

Şeful statului a cerut Curţii să constate existenţa unui conflict de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlament, iar PNL a reclamat existenţa unui element de neconstituţionalitate în Regulamentul de funcţionare a Senatului.

Şi tot legat de cazul Dan Şova, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că va depune o plângere penală împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru abuz în serviciu.

Între timp, sute de oameni au manifestat, în ultimele două zile, în mai multe oraşe ale ţării, nemulţumiţi de refuzul Senatului în cazul Şova şi au cerut anularea imunităţii parlamentarilor.


Etichete Preşedintele SenatuluiCălin Popescu-Tăriceanucriticiprocurori DNADan Șova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live