Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Februarie 2018
Vizualizari: 786
Comentează add

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că România are în acest moment cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu.

Preşedintele Senatului despre reglementările privind abuzul în serviciu

radiojurnal

 Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu.         Foto: Arhivă.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că România are în acest moment cea mai excesivă reglementare privind abuzul în serviciu şi crede că ar fi necesară găsirea unui echilibru în acest caz.
 
Declaraţia a fost făcută în contextul în care există discuţii despre necesitatea modificării legislaţiei penale referitoare la abuzul în serviciu.
 
Călin Popescu-Tăriceanu: Chiar şefa instituţiei spunea că peste jumătate din dosarele instrumentate de DNA sunt pentru abuz în serviciu, deci abuzul în serviciu este o aşa-numită infracţiune asimilată cu corupţia; fără să fie corupţie, s-a hotărât la un moment dat ca ea să fie asimilată cu corupţia şi din acest motiv, bilanţul este extrem de umflat şi lumea din străinătate priveşte cu îngrijorare amploarea aşa-zisului fenomen al corupţiei în România. Eu nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă interesul nostru este să umflăm balonul aşa de tare ca lumea să creadă că este o ţară care trebuie evitată.
 
La Şcoala de iarnă a tinerilor din ALDE, partidul pe care îl conduce, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit astăzi şi despre faptul că prescrierea faptelor din dosarul Microsoft nu este singurul eşec care face să se cutremure Direcţia Naţională Anticorupţie.
 
El a acuzat ceea ce consideră a fi abuzurile unor procurori, despre care a apreciat că ar pune sub semnul întrebării funcţionarea DNA.
 
Referindu-se la oportunitatea menţinerii lui Darius Vâlcov în aparatul guvernamental după condamnarea la 8 ani de închisoare într-un dosar de corupţie, şeful Senatului a declarat că până la o decizie definitivă a instanţei, acesta are aceleaşi drepturi ca orice cetăţean.

Etichete preşedintele SenatuluiCălin Popescu Tăriceanuabuzul in serviciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live