Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT (R) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2017
Vizualizari: 427
Comentează add

Potrivit CE deficitul bugetar ar urma să ajungă anul acesta la 3,6% din PIB. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că deficitul va fi menţinut sub 3% din PIB.

Preşedintele Senatului contrazice prognoza economică a Comisiei Europene

radiojurnal

Prteşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu.         Foto: Arhivă.

Potrivit prognozei de iarnă a Comisiei Europene, deficitul bugetar al României ar urma să ajungă anul acesta la 3,6% din PIB, peste pragul care ar putea duce la declanşarea procedurii de deficit excesiv.

În acelaşi timp, Comisia Europeană apreciază că economia românească va creşte cu 4,4 procente, sub estimarea Guvernului de la Bucureşti de 5,2%. Executivul european spune că avansul va fi susţinut de consumul intern şi de investiţii, dar deficitul va fi totuşi mare din cauza măsurilor de relaxare fiscală şi de majorare a cheltuielilor pentru pensii şi salarii.

La Bucureşti însă, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că deficitul va fi menţinut sub nivelul de 3% din PIB. El a argumentat că prognozele Guvernului Grindeanu de creştere economică sunt corecte şi vor fi susţinute de sumele alocate suplimentar pentru investiţii.

"Am considerat că este nevoie de o alocare suplimentară de fonduri pentru investiţii, în aşa fel încât România să îşi poată baza creşterea economică nu numai pe motorul dat de consum, ci şi pe cel dat de investiţii", a opinat pre;edintele Senatului Rom\mniei, reşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.


Etichete Tăriceanudeficit excesivprognoză de iarnăSenatComisie Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live