Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

17 Martie 2014
Vizualizari: 973
Comentează add

Preşedintele rus. Vladimir Putin, a semnat un decret care recunoaşte Crimeea ca stat suveran, transmit agenţiile de presă, care citează biroul de presă de la Kremlin.

Preşedintele rus "recunoaşte Crimeea ca stat suveran"

sorin-solomon

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, asistă la exectiţii militare. Foto: eng.kremlin.ru

Preşedintele rus. Vladimir Putin, a semnat un decret care recunoaşte Crimeea ca stat suveran, transmit agenţiile de presă, care citează biroul de presă de la Kremlin, conform BBC.

Rusia, "ţinând seama de voinţa populaţiei din Crimeea exprimată în cadrul referendumului din 16 martie 2014", a decis să "recunoască Republica Crimeea ca stat suveran şi independent, în care oraşul Sevastopol are un statut special", se menţionează în textul decretului publicat de Kremlin, informează AFP.

Anterior, şeful Dumei de Stat de la Moscova, Serghei Narîşkin, anunţase că independenţa Crimeii va fi recunoscută de către Rusia printr-un acord interguvernamental.

Cu toate acestea, Parlamentul rus a retras astăzi de pe ordinea de zi proiectul de lege care permite includerea de noi teritorii în componenţa Federaţiei, iar preşedintele Vladimir Putin se va pronunţa mâine în privinţa Crimeei.

Între timp, autorităţile de la Kiev denunţă provocările Moscovei şi susţin că situaţia este asemănătoare cu scenariul organizat în Georgia în 2008.

Ca urmare a situaţiei create de referendumul din Crimeea, Ucraina l-a rechemat pentru consultări pe ambasadorul său la Moscova, Vladimir Elcenko.

Rezultatele referendumului din peninsula Crimeea, publicate după numărarea tuturor voturilor, arată că 96,77% dintre  alegători vor alipirea Crimeii la Rusia, potrivit preşedintelui comisiei de organizare, citat de Reuters şi Vocea Rusiei.


Etichete KievRusiaUcrainaCrimeeareferendumPreşedintele rus. Vladimir PutinKremlinstat suverandecret

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live