Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

9 Septembrie 2012
Vizualizari: 1685
Comentează add

Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că cei care au protestat împotriva sa pe străzile Rusiei sunt asemenea cocorilor care nu l-au urmat în zborul cu deltaplanul.

Preşedintele rus îşi compară opozanţii cu "cocorii slabi"

cristina-ghioca

Preşedintele rus Vladimir Putin însoţit de un cocor. Foto: Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a răspuns opozanţilor care au râs de zborul său cu deltaplanul alături de cocorii siberieni, comparându-i cu păsările slabe care nu au reuşit să îl urmeze, informează Associated Press.

"Este adevărat că nu toţi cocorii au zburat imediat, însă cei care n-au făcut-o erau cocorii slabi", a afirmat Vladimir Putin în conferinţa de presă ce a încheiat summitu-lui APEC desfăşurat zilele acestea în Rusia.

În drumul spre reuniunea de la Vladivostok liderul rus s-a oprit la un centru de studiere a păsărilor pentru a lua parte la un proiect care urma să-i înveţe pe cocorii crescuţi în captivitate să urmeze un aparat de zbor care să-i îndrume în migraţia spre Asia Centrală.

Îmbrăcat într-un costum alb care ar fi trebuit să imite cocorul adult, Vladimir Putin, însoţit de un pilot, a efectuat două zboruri cu deltaplanul.

La prima încercare a fost urmat de un singur cocor, preşedintele rus punând întâmplarea pe seama vitezei prea mari a aparatului de zbor.

La a doua încercare, el a fost urmat de şase cocori, dintre care doar doi i-au rămas alături în cele 15 minute de zbor.

Zborul preşedintelui, transmis parţial de televiziunea naţională din Rusia, a stârnit un val de glume pe internet.

Făcând o comparaţie între păsări şi populaţie, un jurnalist rus a afirmat că Vladimir Putin este urmat doar de 63% dintre cocori, restul preferând să zboare spre sud sau să-şi ridice cuiburi pe străzile Rusiei.

"Bineînţeles că sunt şi păsări care refuză să zboare şi preferă să-şi înalţe cuiburi. Dar ce putem face. Chiar dacă nu sunt membri ai turmei sunt parte a populaţiei şi trebuie să li se acorde atenţie atunci când este posibil", i-a răspuns Vladimir Putin.

De la începerea celui de-al treilea mandat de preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin a fost ţinta unor proteste organizate pe străzile Rusiei.

În încercarea de a le pune capăt, liderul rus a promulgat legi care să împiedice populaţia să participe la acţiuni de protest neautorizate.
 
De asemenea, mai mulţi lideri ai opoziţiei au devenit subiectul unor anchete, iar trei membre ale unei formaţii punk au fost condamnate la trei ani de închisoare pentru organizarea unei acţiuni împotriva preşedintelui, în principala Catedrală din Moscova, notează Associated Press.


Etichete Vladimir PutinRusiaprotestecocoriMoscovadeltaplanjurnalistglumeinternet

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live