Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

1 Aprilie 2019
Vizualizari: 557
Comentează add

Preşedintele României a cerut guvernului să nu mai emită ordonanţe de urgenţă privind justiţia şi politica penală până la referendumul din 26 mai.

Preşedintele României critică guvernarea prin abuz de ordonanţe de urgenţă

oana-bala

 Preşedintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că va solicita Parlamentului o nouă consultare pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului care va avea loc pe 26 mai. 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, din nou, modul de guvernare al PSD şi a precizat că o mare problemă o constituie felul în care se emit ordonanţele de urgenţă în zona justiţiei şi a politicii penale, netransparent, fără consultări prealabile şi fără claritate.

Şeful statului a spus că este obligatorie reglementarea folosirii ordonanţelor de urgenţă şi a precizat că trebuie introdusă posibilitatea ca acestea să poată fi contestate la Curtea Constituţională.

În aceste condiţii, a anunţat că va reconsulta parlamentul pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului, pentru a-l face mai eficient şi mai puternic. Totodată, preşedintele României a cerut guvernului să nu mai emită ordonanţe de urgenţă privind justiţia şi politica penală până la referendumul din 26 mai.


Etichete Klaus IohannisOUGPSDViorica DăncilăjustiţiecorupţieTudorel Toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live