Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

5 Aprilie 2019
Vizualizari: 451
Comentează add

Şeful statului şi-a exprimat îngrijorarea cauzată de faptul că, în ultima perioadă, au fost semnalate o serie de acţiuni şi manifestări provocatoare cu caracter antisemit.

Preşedintele României cere pedepsirea celor vinovaţi de acţiuni antisemite

oana-bala

 Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis solicită autorităţilor competente să acţioneze cu fermitate pentru identificarea şi sancţionarea celor care se fac vinovaţi de acţiuni şi manifestări antisemite.
 
Într-un comunicat de presă, şeful statului şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că în ultima perioadă, la nivel naţional au fost semnalate o serie de acţiuni şi manifestări provocatoare, cu caracter antisemit, care aduc atingere securităţii cetăţenilor români, patrimoniului cultural, precum şi valorilor şi principiilor asumate de statul român.
 
Preşedintele României precizează că respectarea cadrului legal existent privind combaterea antisemitismului, promovarea educaţiei despre Holocaust şi consolidarea valorilor şi principiilor europene trebuie să rămână, în continuare, prioritare pentru statul român.
 
Săptămâna trecută, Cimitirul Evreiesc din Huşi a fost vandalizat, fiind distruse peste 70 de monumente funerare. Poliţia derulează o anchetă în acest caz.

Etichete Klaus IohannisantisemitpedepseHuşişeful statuluiKlaus Iohannislegislaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live