Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Iulie 2019
Vizualizari: 599
Comentează add

Președintele moldovean i-a informat pe colegii ruși în legătură cu pregătirea celui de-al doilea forum economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău în perioada 20-21 septembrie

Preşedintele R. Moldova speră să obţină de la Moscova o ieftinire a gazului

sergiu-stet

   Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Foto: Arhivă

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, cu care a discutat posibilitatea obținerii unor reduceri la prețul gazelor naturale, anunţă agenţia RIA Novosti.

"Am discutat despre alimentarea neîntreruptă a țării noastre cu gaze naturale, ținând cont de faptul că acordul privind tranzitul prin teritoriul Ucrainei expiră la sfârșitul anului 2019, precum și despre rugămintea părții moldovenești privind acordarea unei reduceri la gaze începând din 1 septembrie. În cursul întrevederii l-am prezentat pe candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație al ’Moldovagaz’, Vadim Ceban", a informat Dodon după întâlnire.

Președintele Republicii Moldova a mulțumit conducerii Federației Ruse pentru prelungirea perioadei de valabilitate a acordului privind exportul fără taxe vamale pe piața rusească a cinci articole de marfă și și-a exprimat speranța că pe viitor se va reuși să se ajungă la o înțelegere în ceea ce privește extinderea listei de mărfuri pentru importul fără taxe vamale.

Președintele moldovean i-a informat pe colegii ruși în legătură cu planul principalelor acțiuni de pregătire și desfășurare a celui de-al doilea forum economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 20-21 septembrie 2019.

După cum transmite RIA Novosti, la începutul lunii iunie, la Sankt-Petersburg, Dodon s-a întâlnit cu președintele Consiliului de administrație al "Gazprom", Alexei Miller, cu care a convenit în ceea ce privește demararea negocierilor în problema livrărilor și a tranzitului de gaze începând cu 1 ianuarie 2020. Republica Moldova cumpără în prezent "combustibil albastru" de la "Gazprom" în baza unui contract semnat încă în 2008. Acest contract se prelungește anual.


Etichete vicepremierul rus Dmitri KozakIgor DodongazMoscovaVadim Cebancomerţforumproduse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live