Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Chișinău

29 Octombrie 2019
Vizualizari: 544
Comentează add

Preşedintele R. Moldova-întâlnire cu liderul regiunii separatiste

radio-chisinau

  Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Foto: Arhivă

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, cea de-a şasea întâlnire cu liderul regiunii separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski. Tiraspolul insistă pe agenda sa prin care încearcă să-şi consolideze propriul regim, după cum consideră fostul reprezentant al Chişinăului la Comisia Unificată de Control, Ion Leahu. De altă parte, Igor Dodon ar dori să prezinte întrevederea ca pe un succes. Relatează Radu Osipov, de la Radio Chişinău.

Corespondență din Chișinău - Reporter: Radu Osipov - La întrevedere urmează a fi discutate prevederile pachetului 'Berlin-plus'. Este vorba de conexiunile telefonice, fixe și mobile, libera circulație a persoanelor oficiale și problema dosarelor penale pe numele unor funcționari, potrivit vicepremierului pentru reintegrare, Vasili Șova. Experții atenționează că Tiraspolul își urmărește agenda de consolidare a regimului secesionist.

Totodată, acesta este îngrijorat de incertitudinee livrării de gaze prin Ucraina - consideră expertul Ion Leahu. Dacă Republica Moldova se va conecta la conducta Iași-Ungheni-Chișinău sau la reversul pe Coridorul Transbalcanica, atunci va avea de suferit industria energetică a regiunii, care ține pe linia de plutire rubla emisă de regimul secesionist.

Trasnistrenii sunt de la fel de interesați să își legalizeze afacerile prin sistemul bancar de la Chișinău și insistă pe cedarea unor frecvențe către operatorul de telefonie mobilă /.../, așa cum s-au angajat părțile în noiembrie 2017.

Igor Dodon nu are o viziune pe termen lung, pentru el este importantă imaginea pe care și-o creează, mai ales că a vorbit nu o singură dată despre acordarea unui statut special regiunii, consideră Ion Leahu.

 


Etichete Republica MoldovaIgor DodonTransnistria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live