Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

21 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1056
Comentează add

UPDATE ora 18.00: Cu puţin timp în urmă Liviu Dragnea a părăsit sediul DNA. El s-a aflat în faţa procurorului, care i-a adus la cunoştinţă punerea sechestrului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la sediul DNA

madalina-verman

UPDATE ora 18.00: În faţa sediului DNA, unde s-au adunat în această seară zeci de persoane, se află şi colega noastră Dana Dumăscu.

Cu puţin timp în urmă Liviu Dragnea a părăsit sediul DNA.

El s-a aflat în faţa procurorului, care i-a adus la cunoştinţă punerea sechestrului.

Ţin să menţionez că după ce Liviu Dragnea a ajuns la sediul DNA susţinătorii dar şi protestatarii...susţinătorii în mijlocul cărora s-a aflat şi secretarul general al PSD au avut un mic incident cu protestatarii, dar fără urmări foarte mari. La această oră, în faţa DNA se mai află susţinători dar şi protestatarii. Cam aceasta este atmosfera aici, încă, din faţa sediului DNA

UPDATE ora 17.35:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, se află la DNA, unde procurorii îi aduc la cunoştinţă că i-a fost pus sechestru pe avere în dosarul Teldrum.

Anchetatorii vor să se asigure în acest fel că prejudiciul de peste 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei din dosarul în care sunt cercetate în total nouă persoane poate fi recuperat.

Procurorii susţin că în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea ar fi înfiinţat în 2001 un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent, format din funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi oameni de afaceri.

În faţa sediului DNA s-au adunat zeci de persoane, atât susţinători ai preşedintelui Camerei Deputaţilor, cât şi oameni, care i-au cerut demisia.

Știrea inițială

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este aşteptat azi la sediul DNA, pentru a fi înştiinţat că i-a fost pus sechestru pe avere în dosarul Tel Drum - i-au surse din instituţie reporterului nostru, Mădălina Verman.

Potrivit aceloraşi surse, pe parcursul întregii zile, la sediul DNA au venit, pe rând, şi ceilalţi inculpaţi din dosarul constituit în baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă, OLAF.

Procurorii DNA au decis să pună sechestru pe averile inculpaţilor din dosarul Tel Drum pentru a se asigura că prejudiciul de peste 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei poate fi recuperat.

Săptămâna trecută, DNA anunţa că a început urmărirea penală a nouă persoane, printre care se numără şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, alături de şefii de la Tel Drum.

Acuzaţiile sunt de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu în legătură cu reabilitarea de drumuri judeţene cu fonduri europene, fapte pe care actualul lider al PSD le-ar fi comis pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În comunicatul oficial procurorii arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Dragnea ar fi înfiinţat în 2001 un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent, format din funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi oameni de afaceri.

Dosarul a fost constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă, OLAF.


Etichete liviu dragnea dnapsdolafteldrumteleorman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live