Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 452
Comentează add

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în faţa Instanţei supreme

diana-surdu

Foto: Diana Surdu

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, ora 13:01 - Şedinţa în care se judecă dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman, al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost reluată cu puţin timp în urmă. Judecătorii au respins o solicitare a avocatului liderului social-demcorat. Reporterul RRA Diana Surdu urmăreşte evoluţia evenimentelor şi revine în direct cu detalii.
Reporter: Completul 2 penal de 5 magistraţi a rămas în aceeaşi componentă: Simona Encean, Aida Popa, Alexandra Rus - preşedinte, Tatiana Rog, Luciana Mera, după ce a fost respinsă cererea de recuzare a judecătoarei Simona Encean. Şedinţa a fost întreruptă mai bine de o oră, după ce apărătoarea Flavia Teodosiu, a lui Liviu Dragnea, a invocat articole din presă şi din online ale soţului Simonei Encean, care este un susţinător înfocat al PSD. Iar, în opinia avocatei, imparţialitatea judecătoarei Simona Encean ar putea fi afectată. Magistraţii au început audierea fostei directoare de la Protecţia Copilului Teleorman Olguţa Şefu, iar apoi va fi audiat Liviu Dragnea. Cu aceste audieri s-ar putea încheia administrarea tuturor probelor din dosar. Completul de cinci judecători a pus în vedere de la termenul anterior avocaţilor, dar şi procurorului să aibă pledoariile pregătite pentru finalizarea procesului la acest termen. Există însă şi varianta amânării - ori a deciziei, ori a dezbaterii, ori dacă avocaţii vor cere probe noi sau vor solicita un termen pentur a-şi pregăti în scris concluziile.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în faţa Instanţei supreme, unde urmează să aibă loc un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit reporterului nostru, Diana Surdu, aproximativ 200 de persoane - protestatari, dar şi susţinători - l-au aşteaptat pe liderul social-democrat.

Un număr impresionat de jandarmi se află la faţa locului, pentru a asigura ordinea publică.

În prima instanţă Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

La termenul precedent, completul de cinci judecătorile-a cerut avocaţilor şi procurorilor să fie pregătiţi cu pledoariile de final.

Există şi varianta amânării, în cazul în care avocaţii cer un răgaz pentru pregătirea concluziilor.

Totodată, o decizie a Curţii Constituţionale privind completurile specializate care să judece dosarele de corupţie, a fost amânată pentru 19 aprilie.


Etichete Liviu Dragneainstanta suprematermenCurtea Constituţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live