Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

31 Ianuarie 2022
Vizualizari: 291
Comentează add

Președintele PSD consideră că există soluții tehnice pentru optimizarea PNRR în privința procentului din PIB pentru sistemul public de pensii.

Președintele PSD consideră că există soluții pentru optimizarea PNRR

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Președintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că există soluții tehnice pentru optimizarea Planului Național de Redresare și Reziliență în privința procentului alocat din Produsul Intern Brut pentru sistemul public de pensii.

Liderul social-democrat a explicat, astăzi, că ar putea, de exemplu, să fie scoasă din acest procent de 9,4% din PIB contribuția pentru pilonul 2 de pensii.


Marcel Ciolacu: ”În primul rând, am vorbit de la început, de când a fost constituită această coaliție, de optimizarea PNRR-ului. În al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcția pensiilor. Vom discuta și cu specialiștii să vedem. Este trecută acolo o contribuție la pilonul 2, care să rămână în continuare - nu avem nimic împotrivă -, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci există soluții tehnice.”

Ministrul muncii Marius Budăi s-a pronunțat recent pentru o eventuală renegociere a PNRR în privința procentului prevăzut pentru sistemul public de pensii, în timp ce liberalii au exclus această posibilitate.


Etichete PSDMarcel Ciolacu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live