Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

10 Aprilie 2018
Vizualizari: 858
Comentează add

El susţine că modificările şi completările vin în urma unor decizii ale Curţii Constituţionale, ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului şi din transpunerea normelor europene.

Preşedintele PSD a anunţat că va începe modificarea Codurilor Penale

mugur-mihaita

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că în curând va începe modificarea Codurilor Penale, una dintre priorităţile social-democraţilor pentru a doua jumătate a acestei sesiuni parlamentare.

El susţine că modificările şi completările vin în urma unor decizii ale Curţii Constituţionale, ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului şi din transpunerea normelor europene.

Liviu Dragnea: Principiile din directiva respectivă trebuie transpuse în legislaţia din România, pentru că nu poţi să iei un set de principii, să-l traduci în româneşte şi aia să fie o lege, pentru că principiile sunt şi acum, şi cu toate aceste principii, tot vedem că apar protocoale secrete, tot felul de abuzuri. Şi trebuie să fie transpuse acele principii în acte normative, adică în special în coduri, cred. Nu ştiu dacă mai trebuie şi în altă legislaţie, în aşa fel încât orice român să aibă garanţia că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, că nu mai este obligat el să-şi dovedească nevinovăţia. Acuzarea trebuie să fie cea care produce probe. Că deciziile instanţei se iau bazate pe probe dincolo de orice îndoială, aşa cum este în orice stat democratic.

Liviu Dragnea a vorbit şi despre legea privind abuzul în serviciu. El consideră că trebuie stabilit un prag de la care acest tip de fraudă poate fi incriminată.


Etichete Preşedintele PSDLiviu Dragneamodificarea Codurilor Penale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live