Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Martie 2019
Vizualizari: 479
Comentează add

Quim Torra, președintele regional al Cataloniei, ar putea fi îndepărtat din funcţie, dacă va fi găsit vinovat de nesupunere faţă de autorităţile spaniole.

Preşedintele provinciei spaniole Catalonia este cercetat pentru nesupunere

sergiu-stet

 Foto: captură video (Arhivă).

Procurorul spaniol pentru Catalonia, Francisco Baneres Santos, îl va cerceta pe preşedintele regional Quim Torra pentru nesupunere, după ce acesta nu a reuşit să îndepărteze simbolurile proindependenţă de pe clădirile guvernului catalan, informează miercuri, 27 martie, instanţa.
 
Comisia electorală spaniolă a ordonat preşedintelui Torra ca în 48 de ore să îndepărteze de pe clădirile guvernamentale simbolurile precum drapelul Estelada şi panglicile galbene, care fac parte din sprijinul pentru liderii separatişti ai Cataloniei, care sunt judecaţi pentru rolul avut în referendumul pentru independenţă, desfăşurat în 2017.
 
Mulţi dintre cei participanţi la votul privind secesiunea au fost arestaţi şi aşteaptă în închisoare procesele. Preşedintele catalan la acea vreme, Carles Puigdemont, a fugit din Spania şi trăieşte în exil din 2017. Quim Torra ar putea fi îndepărtat din funcţie, dacă va fi găsit vinovat de nesupunere faţă de autorităţi.

Etichete CataloniaSpaniaFrancisco Baneres Santos,Quim TorraEsteladaCarles Puigdemont,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live