Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 August 2017
Vizualizari: 889
Comentează add

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică propunerile ministrului justiţiei, Tudorel Toader, privind modificarea legilor justiţiei.

Preşedintele PNL critică propunerile ministrului justiţiei

radiojurnal

Preşedintele PNL, Ludovic Orban. Foto: Arhivă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică propunerile ministrului justiţiei, Tudorel Toader, privind modificarea legilor justiţiei, afirmând că acestea riscă să distrugă independenţa puterii judecătoreşti şi să pună sub semnul întrebării democraţia din România.

Ludovic Orban notează, pe o reţea de socializare, că scoaterea preşedintelui din ecuaţia numirii şefilor de parchete va permite arbitrariul ministrului de justiţie, care este numit politic, în nominalizarea acestora.

Amintim că ministrul Tudorel Toader a anunţat că va propune ca numirile în funcţiile de conducere de la Ministerul Public să fie făcute de Secţia de Procurori a CSM, la propunerea ministrului de resort, precum şi trecerea în cadrul Ministerului Justiţiei a Inspecţiei Judiciare


Etichete Preşedintele PNLLudovic Orbancritică propunerile ministrului justiţieiTudorel Toadermodificarea legilor justiţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live