Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

29 Ianuarie 2022
Vizualizari: 443
Comentează add

Există risc de hiperinflație - a spus fostul premier - dacă rata inflației nu este adusă cât mai repede în intervalul țintit de BNR.

Președintele PNL atrage atenția asupra riscurilor energetice și de inflație

Realizator: Nicoleta Turcu - Acum România trece printr-o nouă perioadă de criză, adusă de această dată de prețurile mari la energie și de inflația în creștere, a tras atenția astăzi liderul PNL, Florin Cîțu, la o conferință de presă dedicată provocărilor economice și sociale pe termen mediu și scurt și soluțiilor pe care le propun liberalii. El a cerut din nou partenerilor de guvernare să susțină un plan de investiții în sectorul energetic, ce ar putea să aducă prețuri mai mici la curent și gaze naturale pentru români.

Florin Cîţu: Compensarea unei părţi din factură rezolvă problema acum, câteva luni de zile, nu rezolvă problema pe termen lung. În continuare susţin un pact sau un program de investiții transpartinic, care să aloce o sumă clară de investiții în sistemul energetic și care să ducă la securitatea energetică a României până în 2026. Este momentul în care vom începe bineînțeles și exploatarea în offshore - și, amintind de offshore, o urgență pentru această sesiune și, aș spune, în primele săptămâni din acea sesiune o reprezintă adoptarea legii offshore, care ține foarte mult de această securitate energetică a României.

Realizator: Liderul PNL a mai declarat că guvernul ar trebui să mențină țintele de reducere a deficitelor, pentru că orice derapaj de la această direcție ar duce la o urcare abruptă a dobânzilor. În același timp ar fi bine ca executivul să ajute Banca Națională în efortul de a reduce inflația. Există chiar riscul de hiperinflație - a spus fostul premier - dacă rata inflației nu este adusă cât mai repede în intervalul țintit de BNR.


Etichete (ii)energiecituinflatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live