Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

7 Octombrie 2015
Vizualizari: 1941
Comentează add

Preşedintele Knesset-ului, parlamentul de la Ierusalim, Yuli Edelstein, se află într-o vizită oficială în România la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Preşedintele Parlamentului israelian, în vizită oficială la Bucureşti

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Preşedintele parlamentului israelian, Yuli Edelstein. Foto: facebook.com/YuliEdelstein.

Preşedintele Knesset-ului, parlamentul de la Ierusalim, Yuli Edelstein, a sosit la Bucureşti, pentru o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Din delegaţia preşedintelui Parlamentului israelian face parte şi consulul onorific al României la Ierusalim, doctor Zvika Bercovici, medicul personal al familiei Netanyahu.

Este o vizită de reciprocitate după convorbirile la nivel înalt care au avut loc la Ierusalim în luna februarie pentru aprofundarea dialogului interparlamentar.

Preşedinte Knesset-ului va fi primit astăzi la Palatul Parlamentului cu o Gardă de la Regimentul "Mihai Viteazul", cu onoruri militare.

Speaker-ul parlamentului israelian va rosti un discurs în plenul Camerei despre memoria trecutului, ca fundament pentru construirea de punţi în prezent şi viitor.

Se va întâlni, de asemenea, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după care au loc convorbiri cu şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu.

Preşedintele parlamentului israelian va participa joi la ceremonia de la Monumentul Memorial al Holocaustului din Bucureşti, unde va fi prezent ambasadorul SUA în România.

Yuli Edelstein, preşedintele parlamentului israelian va fi primit şi de preşedintele României, Klaus Iohannis.

De asemenea, la Bucureşti va vizita Templul Coral, unde va întâlni reprezentanţi ai Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. 


Etichete vizită oficialăRomâniaBucureştivizita preşedintelui parlamentului israelianYuli Edelsteininvitaţia lui Valeriu ZgoneaPalatul Parlamentuluipreşedintele Klaus Iohannisvizită oficială în România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live