Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Iunie 2019
Vizualizari: 447
Comentează add

Demisia este urmarea demonstraţiilor de masă declanşate după ce a permis unui parlamentar rus, aflat în vizită în Georgia, să ţină un discurs în parlament în limba rusă.

Preşedintele Parlamentului Georgiei a demisionat din funcţie

sergiu-stet

  Tbilisi, capitala Georgiei.     Foto: Arhivă.

Preşedintele Parlamentului din Georgia a demisionat vineri, 21 iunie, din funcţie, ca răspuns la demonstraţiile de masă declanşate după ce a luat decizia de a permite unui parlamentar rus, aflat în vizită în Georgia, să ţină un discurs în parlament în limba rusă.

BBC transmite că decizia lui Irakli Kobahidze în ce-l priveşte pe parlamentarul rus a generat un val de furie printre georgieni. Aproximativ 200 de persoane au fost rănite după ce forţele de securitate au încercat să oprească protestatarii să ia cu asalt clădirea Parlamentului din Tbilisi.

Preşedintele georgian, Salome Zurabișvili, a declarat că vina o poartă agitatorii ruşi, că Rusia este un inamic şi un ocupant pentru Georgia.

Sentimentul antirus este extrem de pregnant în Georgia, după războiul din 2008, care s-a încheiat cu staţionarea trupelor ruse în regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia. 


Etichete Irakli KobahidzeGeorgiaRusiaSalome Zurabișvili,Osetia de SudAbhaziaTbilisiconflictgruzin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live