Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

29 Ianuarie 2015
Vizualizari: 941
Comentează add

Importanţi lideri europeni discută la Atena despre planul anti-austeritate anunţat de noul cabinet elen, condus de Alexis Tsipras.

Președintele Parlamentului European, la Atena

monica-chihaia-atena

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Foto: facebook.com/martinschulz.eu.

Planul anti-austeritate prevede oprirea marilor privatizări, reangajarea funcţionarilor publici, creşterea salariului minim pe economie, dar şi renegocierea datoriei externe.

Joi a sosit în capitala Greciei şeful Parlamentului european, iar vineri este aşteptat preşedintele Eurogrup.

Despre o nouă relaţie de încredere între Grecia din perioada postacordurilor cu instituţiile creditoare şi Uniunea Europeană, a vorbit premierul grec, imediat după întâlnirea sa cu preşedintele Parlamentului European.

Alexis Tsipras a declarat că Guvernul are în vedere reforme radicale, care abordează problemele existente, din prisma cauzelor care au provocat criza din Grecia.

Şeful Cabinetului de la Atena a subliniat necesitatea demarării consultărilor menite să contribuie la găsirea unei soluţii "cuprinzătoare şi reciproc avantajoase".

Pentru aceasta, este nevoie de timp, a adăugat Alexis Tsipras. În cadrul conferinţei de presă comune, Martin Schulz a salutat determinarea noului guvern, de a eradica evaziunea fiscală, una dintre principalele priorităţi şi, de asemenea, poziţia Cabinetului de la Atena, care îsi asigură partenerii că nu doreşte să promoveze acţiuni unilaterale.

"A fost o discuţie sinceră şi concretă" - a subliniat preşedintele Parlamentului European.

După vizita de la Atena, vineri, Martin Schulz se va îndrepta către Strabourg, pentru întâlnirea programată cu preşedintele francez, Francois Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel, pe care îi va informa în legătură cu mesajele şi concluziile discuţiilor purtate joi.


Etichete AtenaGrecialideriUEAlexis TsiprasParlamentul EuropeanguvernAngela MerkelMartin Schulz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live