Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

21 Noiembrie 2018
Vizualizari: 509
Comentează add

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, aflat în vizită la Bucureşti, a avut, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Parlamentului European, A. Tajani, vizită la Palatul Cotroceni

oana-bala

Antonio Tajani, noul preşedinte al Parlamentului European       Foto: twitter.com/antonio_tajani.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, aflat în vizită la Bucureşti, a avut, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Parlamentul European este un partener cheie pentru România atunci când va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Şeful statului a subliniat că ţara noastră împărtăşeşte abordarea Parlamentului de consolidare a proiectului european şi a adăugat că printr-un efort comun Uniunea Europeană va fi mai puternică şi mai eficientă.

El a amintit provocările multiple cu care se confruntă Uniunea şi a precizat că pentru a le depăşi este nevoie de realism şi ambiţie. România doreşte să contribuie la promovarea agendei europene, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis şi a menţionat că la summitul de la Sibiu din 9 mai ţara noastră îşi propune promovarea unor proiecte strategice pentru Uniune.

La rândul său, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat că este gata pentru o colaborare cât mai bună cu România, în primele şase luni ale anului viitor, şi a amintit că este important ca cetăţenii europeni să primească un mesaj pozitiv dinspre Uniune, în condiţiile în care în 2019 vor fi şi alegeri europarlamentare.

Europa trebuie reformată, însă ar fi o greşeală uciderea acesteia, pentru că este singura instituţie care îi poate proteja pe cei cinci sute de milioane de cetăţeni aflaţi pe teritoriul ei, a mai spus Antonio Tajani.


Etichete antonio tajaniuepalatul cotroceniklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live