Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

30 Noiembrie 2020
Vizualizari: 352
Comentează add

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a început o serie de consultări în Iordania şi Egipt.

Preşedintele palestinian, serie de consultări în Iordania şi Egipt

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Liderul Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas. Foto: Arhivă Reuters.

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a început o serie de consultări în Iordania şi Egipt în contextul pregătirilor pentru sprijin în abordarea noii administraţii americane. Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a promis în campania electorală că se va relua ajutorul financiar pentru palestinieni. Autorităţile de la Aman şi Cairo susţin crearea unui stat palestinian.

Corespondentul RRA în regiune, Dragoş Ciocîrlan, relatează.

Reporter: Liderul Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a întâlnit la Aqaba pe regele Iordaniei, Abdullah. Este prima călătorie în străinătate a lui Abbas de la izbucnirea pandemiei. Suveranul haşemit a cerut intensificarea eforturilor internaționale pentru o pace dreaptă și durabilă pe baza soluției celor două state vecine. La întâlnire au participat prințul moștenitor al Iordaniei, ministrul de externe de la Amman şi șeful Direcției de Informații din Iordania. Abdullah a subliniat necesitatea păstrării statutului existentei al Ierusalimului. Iordania respinge orice măsură unilaterală, potrivit agenției de presă PETRA.

Din Iordania, Mahmoud Abbas s-a deplasat la Cairo pentru a-l întâlni pe președintele egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, în contextul pregătirilor palestiniene pentru noua administrație americană sub conducerea lui Joe Biden. De asemenea, Abbas caută sprijin arab pentru a convoca o conferință internațională despre pace în Orientul Mijlociu la începutul anului viitor.


Etichete (ii)abbasconsultariIordaniaEgipt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live