Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

23 Aprilie 2011
Vizualizari: 1449
Comentează add

Într-o declaraţie în ceea ce priveşte acţiunile regimului de la Damasc, preşedintele american este de părere că folosirea violenţei împotriva protestatarilor trebuie să înceteze cât mai rapid.

Preşedintele Obama condamnă represiunea din Siria

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Preşedintele american Barack Obama. Foto: Reuters.

Preşedintele Obama a condamnat, vineri seara, "folosirea forţei de către guvernul sirian împotriva demonstranţilor”.

În cea mai transantă declaraţie de până acum în ce priveşte acţiunile regimului de la Damasc, preşedintele american spune că “folosirea violenţei pentru a-i reduce la tăcere pe protestatari trebuie să înceteze acum“.

Presedintele american a spus ca poporul sirian a cerut libertăţi de care toţi oamenii din lume ar trebui să se bucure: libertatea expresiei, dreptul la adunare paşnică şi dreptul de a-şi alege în mod liber liderii.

Preşedintele Bashar al-Assad şi guvernul sirian au respins în mod repetat aceste cereri şi au ales calea represiunii, a mai spus Barack Obama.

“Ei au plasat propriile interese înaintea celor ale poporului sirian, recurgând la folosirea forţei şi la abuzuri revoltătoare.

“În loc de a-şi asculta propriul popor, preşedintele Assad îi acuză pe cei din afara ţării în vreme ce caută asistenţă iraniană pentru a reprima cetăţenii sirieni prin aceleaşi tactici brutale care au fost folosite de aliaţii săi iranieni”, a declarat preşedintele Obama.

SUA se opun cu putere tratamentului aplicat de guvernul sirian cetăţenilor săi, a punctat seful administatiei americane, care a mai precizat ca Washingtonul continuă să se opună la ceea ce el a numit "atitudinea destabilizatoare în general" a guvernului sirian, inclusiv în ce priveşte "sprijinul acordat terorismului şi grupărilor teroriste".


Etichete SiriaBarack ObamaDamascBashar al-Assad,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live