Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iulie 2018
Vizualizari: 329
Comentează add

Şeful statului a anunţat că săptămâna viitoare va lua o decizie referitoare la conducerea DIICOT pentru care ministrul Justiţiei l-a propus deja pe Felix Bănilă.

Preşedintele Klaus Iohannis va lua o decizie referitoare la şeful DIICOT

radiojurnal

  Foto: arhivă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că săptămâna viitoare va lua o decizie referitoare la conducerea DIICOT pentru care ministrul Justiţiei l-a propus deja pe Felix Bănilă.

În ceea ce priveşte viitorul procuror-şef al DNA, preşedintele Iohannis a declarat că ministrul Justiţiei ar trebui să facă o propunere, care să fie acceptată şi de el, şi de coaliţia de guvernare. 

"Preşedintele nu negociază aceste chestiuni! Aceste chestiuni probabil se negociază de către ministrul Justiţiei înainte să facă propuneri, cel puţin aşa mi s-ar părea logic. Ar fi ciudat să vină ministrul justiţiei cu o propunere care nu este acceptată de coaliţia majoritară sau de preşedinte. Ne-am întoarce într-o situaţie pe care tocmai am încheiat-o printr-o decizie importantă", a spus pre;edintele Klaus Iohannis.

Miercuri, 12 iulie, a fost instalat noul procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, pentru cel mult şase luni, perioadă în care ministrul Justiţiei va nominaliza un nou titular pe care să i-l propună preşedintelui României.


Etichete Felix BănilăAnca JurmaDIICOTDNAprocurtoriTudorel Toaderjustiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live