Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 359
Comentează add

Partidul Naţional Liberal este dispus să-şi asume guvernarea, iar Ludovic Orban este propunerea pentru funcţia de premier.

Preşedintele Klaus Iohannis va anunţa astăzi, numele premierului desemnat

radiojurnal

   Foto arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să anunţe, astăzi, numele premierului desemnat, după consultările cu partidele parlamentare, mai puţin PSD.

Sunt programate ultimele discuţii, cu liderii PNL şi USR.

Partidul Naţional Liberal este dispus să-şi asume guvernarea, iar Ludovic Orban este propunerea pentru funcţia de premier.

Liberalii susţin structura unui guvern cu maximum 16 ministere. PMP vrea de la noul guvern eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

ALDE doreşte menţinerea cotei unice de impozitare şi modificarea Ordonanţei de Urgenţă 114, iar USR are mai multe condiţii pentru susţinerea guvernului, printre care: fără penali în funcţii publice sau alegerea primarilor în două tururi.

UDMR se află în contradicţie cu USR, pentru că doreşte ca primarii să fie în continuare aleşi într-un singur tur, iar Grupul PRO România va sprijini proiectele bune ale viitorului executiv, în timp ce preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a afirmat că PSD nu ar trebui să voteze noul guvern, a transmis redactorul RRA, Oana Bâlă.


Etichete Partidul Naţional LiberalguvernLudovic Orbanpremier

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live