Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

28 Iunie 2018
Vizualizari: 461
Comentează add

Summitul de vară al Uniunii Europene începe astăzi, la Bruxelles, tema dominantă fiind migraţia.

Preşedintele Klaus Iohannis reprezintă România la Summitul de vară al UE

oana-bala

Foto: presidency.ro.

Summitul de vară al Uniunii Europene începe astăzi, la Bruxelles, tema dominantă fiind migraţia.

Într-o scrisoare trimisă celor 28 de şefi de stat sau de guvern din Uniune, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, subliniază că "mizele sunt foarte ridicate" şi că "dezbaterea cu privire la migranţi se inflamează tot mai mult".

România este reprezentată la summit de preşedintele Klaus Iohannis. Care este poziţia ţării noastre cu privire la temele ce vor fi abordate în cadrul reuniunii de la Bruxelles aflăm dintr-o sinteză realizată de redactorul nostru Oana Bâlă.

Preşedintele Klaus Iohannis se va referi la importanţa cooperării structurate permanente şi va exprima sprijinul României pentru iniţiativele dezvoltate de către NATO şi Uniunea Europeană destinate îmbunătăţirii mobilităţii militare. În ceea ce priveşte temele economice, şeful statului va sublinia importanţa acordată cercetării şi inovării, ca elemente-cheie pentru competitivitatea Uniunii. De asemenea, va pleda pentru mentinerea unui climat atractiv pentru investiţii în cadrul Uniunii Europene, arătând totodată că România sustne un sistem de impozitare echitabil şi eficient al companiilor, care să fie adaptat noilor modele de afaceri, în contextul digitalizării economiei.

Gestionarea fluxurilor migratorii rămâne o prioritate a statelor membre şi, în acest context, preşedintele României va reitera necesitatea continuării consolidării protecţiei la frontierele externe ale Uniunii şi va accentua necesitatea unui efort colectiv al statelor membre pentru intensificarea dialogului cu ţările de origine şi de tranzit ale migranţilor. În cadrul discuţiilor referitoare la Brexit, pentru România este prioritară protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor săi care locuiesc în Regatul Unit. Ca atare, partea română va urmări ca prevederile acordului de retragere să conţină toate aspectele relevante agreate în cadrul primei faze a negocierilor.


Etichete Preşedintele Klaus IohannisRomâniaSummitul de vară al UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live