Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

11 Iulie 2018
Vizualizari: 292
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis participă la summitul NATO şi al ţărilor partenere, la Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la summitul NATO

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis participă la summitul NATO şi al ţărilor partenere, care începe azi în noul sediu al Alianţei din Bruxelles. Din delegaţie fac parte miniştrii de externe şi ai apărării, precum şi şeful Statului Major al Apărării. Marcată de criticile preşedintelui american Donald Trump faţă de inechitatea cheltuielilor militare dintre aliaţi, reuniunea ar urma să adopte decizii importante pentru apărarea comună, mai ales pe flancul estic - după cum transmite trimisul Radio România, Oana Bâlă.

Reporter: Oana Bâlă - Pentru România, summitul NATO de la Bruxelles este important din perspectiva avansării proiectelor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic al Alianţei, dar şi a proiectării stabilităţii în vecinătatea vestică, în special în regiunea Mării Negre. De altfel, consolidarea flancului estic al NATO reprezintă unul dintre obiectivele ţării noastre la summitul de la Bruxelles, iar acest lucru trebuie să se întâmple coerent şi integrat.

De asemenea, Alianţa trebuie să dezvolte contribuţia pe dimensiunea proiectării stabilităţii şi a creşterii rezilienţei partenerilor săi. Sunt necesare, astfel, rezultate tangibile în vecinătatea strategică, atât în Est, cât şi în Sud, inclusiv sub aspectul combaterii terorismului. Pe de altă parte, România sprijină dezvoltarea parteneriatului dintre NATO şi Uniunea Europeană în arii de interes comun, precum mobilitatea forţelor sau apărarea cibernetică. Reuniunea comună a Consiliului Nord-Atlantic, dedicată securităţii la Marea Neagră, cu participarea Georgiei şi a Ucrainei, va oferi un prilej pentru discuţii aplicate privind evoluţiile situaţiei de securitate din regiune, precum şi de reafirmarea sprijinului NATO pentru cei doi parteneri.


Etichete Preşedintele Klaus Iohannissummitul NATOBruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live