Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

2 Octombrie 2020
Vizualizari: 143
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European

oana-bala

    Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Șefii de stat și de guvern din țările Uniunii Europene discută astăzi la Bruxelles, în a doua zi a reuniunii Consiliului European, despre valorificarea întregului potențial al pieței unice, crearea unei politici industriale ambițioase și fructificarea oportunităților oferite de cele mai recente evoluții digitale.

Potrivit reporterului RRA, președintele Klaus Iohannis va pleda pentru o piață unică puternică și consolidată, capabilă să sprijine dezvoltarea statelor membre.

Reporter: Oana Bâlă - Președintele Klaus Iohannis va susține că dezvoltarea infrastructurii de transport, energie, mediu, precum și a infrastructurii digitale este esențială pentru ţări precum România, aflate la periferia geografică a Uniunii.
 
Şeful statului va menționa totodată că piața unică presupune, pe lângă oportunități incontestabile, și provocări în domeniul social. Astfel, va sublinia necesitatea protejării grupurilor vulnerabile, inclusiv a lucrătorilor sezonieri, a căror situație trebuie îmbunătățită prin acțiunea comună a instituțiilor europene și a statelor membre.
 
Pe de altă parte, președintele României va saluta importanța acordată la nivelul uniunii procesului de transformare digitală a Europei şi va face referire la fondurile importante care vor fi acordate pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale avansate.
 
(PH)

Etichete Klaus IohannisConsiliul European(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live