Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 202
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, la Ierusalim cu preşedintele israelian, Reuven Rivlin.

Preşedintele Klaus Iohannis, la Ierusalim

florin-lepadatu

 Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, la Ierusalim cu preşedintele israelian, Reuven Rivlin, pe care l-a asigurat de eforturile susţinute şi constante ale României pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei şi intoleranţei.

Şeful statului se află în Israel, pentru Forumul Mondial de comemorare a Holocaustului, care marchează 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau.

Şeful statului israelian a apreciat participarea României la condamnarea Holocaustului şi a subliniat importanţa luptei comune împotriva rasismului.

Cei doi preşedinţi au vorbit şi despre relaţia strategică dintre cele două ţări, cu dezvoltarea componentei economice, după cum transmite trimisul Radio România, Oana Bâlă.

Corespondenţă din Ierusalim, reporter Oana Bâlă: "Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va acorda în continuare o atenţie deosebită parteneriatului dintre România şi statul Israel şi, în acest context, a adresat invitaţia ca preşedintele israelian să facă o vizită în ţara noastră, în acest an, invitaţie care a fost acceptată de către preşedintele Reuven Rivlin.

Pe de altă parte, a amintit importanţa organizării celei de-a treia şedinţe comune de guvern România - Israel care, în opinia sa, poate contribui la dezvoltarea cooperării economice dintre cele două ţări.

Preşedintele statului israelian, Reuven Rivlin, a apreciat, la rândul său, participarea României la condamnarea Holocaustului şi a precizat că cele două ţări nu sunt apropiate doar din punct de vedere istoric, ci şi natura oamenilor este asemănătoare.

Reuven Rivlin: "Cunosc preocupările dumneavoastră în privinţa valorilor, iar faptul că împărtăşim aceleaşi valori şi că purtăm aceleaşi lupte ne conduce către ideea că împreună putem educa oamenii, îi putem învăţa că este necesară condamnarea Holocaustului.

Eu cred că nu putem lupta împotriva rasismului şi a urii fără cooperare.

Cooperarea este foarte-foarte importantă."

Preşedintele Klaus Iohannis a scris în Cartea de Onoare a Preşedinţiei israeliene, subliniind că România rămâne angajată să susţină păstrarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, prevenirea discriminării şi a oricărei alte forme de violenţă."


Etichete klaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live