Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

20 Februarie 2020
Vizualizari: 404
Comentează add

Se anunță discuții aprinse și prelungite la Bruxelles în încercarea șefilor de stat și de guvern de a ajunge la un acord cu privire la bugetul pe termen lung al Uniunii Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis doreşte un buget UE mai mare decât precedentul

oana-bala

 Preşedintele Kalus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Este necesar ca România să primească bani suficienți pentru coeziune și agricultură în viitorul buget multianual al Uniunii Europene - spune președintele Klaus Iohannis. El a mai spus joi, 20 februarie, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European că dorește totodată ca România să aibă în total un buget mai mare decât cel din exercițiul financiar anterior.

Şeful statului a precizat că fiecare țară va încerca să-și maximizeze șansele la negocieri, însă este destul de sceptic că se va ajunge la un compromis după acest summit extraordinar.

"În general, opiniile sunt destul de rezervate. Cei care dau mai mult decât primesc sunt de părere că se dă prea mult, cei care primesc mai mult, cum suntem noi, suntem de părere că primim prea puțin, iar pentru noi este extrem-extrem de important să avem o finanțare consistentă pe politica de coeziune și pe agricultură. Dar, evident, și pe noi ne interesează să avem finanțate și programele noi, "moderne", digitalizare, inteligența artificială, cercetare, mobilitatea studenților și așa mai departe", a declarat pre;edintele României.

Se anunță discuții aprinse și prelungite la Bruxelles în încercarea șefilor de stat și de guvern de a ajunge la un acord cu privire la bugetul pe termen lung al Uniunii Europene după Brexit, dar președintele Consiliului European Charles Michel, spunea înaintea reuniunii că sunt multe interese, dar și multe îngrijorări venite din partea statelor membre. El este însă convins că se pot înregistra progrese în următoarele ore sau zile..


Etichete Charles MichelbugetUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live