Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 822
Comentează add

Naţiunile Unite trebuie să fie mai puţin tolerante în privinţa conflictelor îngheţate din Transnistria a Republicii Moldova, Georgia şi Nagorno-Karabah a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis, discurs în cadrul Adunării Generale a ONU

alina-stanuta

Preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul Adunării Generale a ONU. Foto: presidency.ro.

Problema migraţiei şi necesitatea rezolvării ei din punct de vedere umanitar, dar şi conflictele îngheţate din imediata apropiere a ţării noastre s-au numărat printre temele abordate de preşedintele Klaus Iohannis în discursul pe care l-a susţinut, astăzi, la New York, în cadrul Adunării Generale a ONU.

În intervenţia sa, şeful statului a declarat că cea de-a 70-a aniversare a Naţiunilor Unite este o ocazie în plus de a reflecta în mod lucid la lecţiile învăţate şi la viitorul organizaţiei.

Naţiunile Unite trebuie să fie mai puţin tolerante în privinţa conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, Georgia şi Nagorno-Karabah, a subliniat şeful statului cu această ocazie.

Lipsa de acţiune în astfel de situaţii dă naştere impresiei eronate că obţinerile ilegale de teritoriu, în detrimentul statelor suverane şi independente, sunt posibile şi tolerate.

Este cazul situaţiei din Ucraina, în privinţa căreia Naţiunile Unite şi Consiliul de Securitate, în special, nu au luat măsurile de acţiune care sunt preconizate în conformitatea cu Carta ONU.

Îndemnăm toate statele membre ale Consiliului de Securitate să acţioneze responsabil şi să decidă în interesul păcii şi al securităţii internaţionale şi în conformitate cu dreptul internaţional în soluţionarea situaţiei din Ucraina. 


Etichete New YorkONUpreşedintele Klaus Iohannisconflicte îngheţateTransnistriaConsiliul de Securitatecarta ONUUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live