Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

17 Noiembrie 2017
Vizualizari: 970
Comentează add

Klaus Iohannis îi sfătuieşte pe guvernanţi să folosească mai mult investiţiile publice şi să-i încurajeze pe investitori pentru a obţine o creştere economică mai bună

Preşedintele Klaus Iohannis critică guvernul

oana-bala

Preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia semnării documentului “Proclamația privind Pilonul European al Drepturilor Sociale” de la Göteborg, Suedia foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat astăzi, din nou, guvernul, despre care a spus că nu a făcut suficient pentru susţinerea investiţiilor. Creşterea economică bazată doar pe consum nu este suficientă, consideră el.

Iohannis a pledat în favoarea investiţiilor publice şi a măsurilor destinate încurajării investitorilor. Potrivit preşedintelui, marile lucrări publice sunt generatoare de creştere economică, iar acestea au lipsit aproape cu desăvârşire în cursul acestui an.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii la solicitarea jurnaliştilor care l-au însoţit la Göteborg, în Suedia, la summit-ul social al Uniunii Europene. Pe de altă parte, în alocuţiunea rostită la reuniune, preşedintele Iohannis a vorbit despre educaţie ca mijloc de înlesnire a accesului pe piaţa muncii.

El a mai spus că o atenţie sporită trebuie acordată grupurilor vulnerabile. Reporterul RRA Oana Bâlă relatează că, pentru preşedinte, educaţia este esenţială pentru îmbunătăţirea accesului tuturor bărbaţilor şi femeilor pe piaţa muncii, dar şi pentru ca cetăţenii să fie pregătiţi să îndeplinească noile cerinţe de pe piaţă.

Preşedintele a susţinut că asimilarea unei game largi de competenţe de la o vârstă fragedă va conduce la creşterea ratei de angajare pe piaţa muncii şi a competitivităţii, precum şi la stimularea creşterii economice în Europa.

Klaus Iohannis: "Este important să asigurăm oportunităţi egale, atât în ceea ce priveşte accesul la educaţie, cât şi în crearea unui cadru educaţional care să respecte principiile egalităţii de gen în educaţie, prin conţinut şi metode de predare.

În acelaşi timp, ar trebui să ne concentrăm mai mult pe măsurile menite să asigure dobândirea de competenţe."

Preşedintele Klaus Iohannis a mai arătat că o preocupare aparte o reprezintă integrarea pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile precum romii, persoanele cu handicap sau persoanele în vârstă.

El a subliniat, totodată, că identificarea vulnerabilităţilor este importantă, iar măsurile de diminuare sau eliminarea acestora ar trebui implementate în cel mai scurt timp.


Etichete Klaus Iohannisguvernul TudoseUniunea Europeanăeducaţia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live