Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

23 Iulie 2020
Vizualizari: 534
Comentează add

Şeful statului a făcut un test-drive cu noul model Ford Puma și a declarat că i-a plăcut mașina.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Uzina Ford de la Craiova

florin-firu-dolj

 Preşedintele României Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă.

Președintele Klaus Iohannis a mers miercuri, 22 iulie, la Uzina Ford de la Craiova. Şeful statului a făcut un test-drive cu noul model Ford Puma și a declarat că i-a plăcut mașina, apoi a subliniat că industria automotive este vitală pentru România.
 
Președintele Klaus Iohannis a subliniat potențialul industriei automotive din România, punctând de asemenea şansa dezvoltării acestui domeniu cu ajutorul banilor europeni recent obținuți. În acest context, șeful statului a exprimat importanța proiectelor finanțate din fonduri europene, de care autoritățile locale trebuie să profite pentru atragerea investitorilor, Craiova fiind, în opinia sa, o locație economică de primă mână în Europa.
 
"Cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de unități, astfel de uzine de mare succes și nu este un secret pentru nimeni, industria automotive, deci producția de mașini, această industrie este vitală pentru România, dar nu numai că este vitală, aici, în România, industria automotive se poate dezvolta încă foarte, foarte mult. Avem potențial, acum vom avea și banii pentru a face investițiile care transformă România în așa fel încât să fie mult mai atractivă pentru investitorii și din domeniul automotive, sigur, şi din toate celelalte domenii", a declarat președintele Klaus Iohannis.
 
Vizita președintelui Klaus Iohannis a fost pentru conducerea Ford România o oportunitate de a-i prezenta un status actualizat al investiției, volumul de producție în uzina craioveană fiind acum la aproape același nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei.
 
Totodată, producătorul auto a anunțat demararea unei investiții suplimentare de 30 de milioane de dolari într-o nouă linie de presaj.
 
"Aceasta va permite fabricii din Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, unele dintre acestea fiind acum importate de la alte fabrici Ford din Europa. Începând de luni, fabrica de producție vehicule lucrează din nou în trei schimburi, ceea ce demonstrează faptul că motorul EcoBoost, de un litru, alături de modelele EcoSport și Puma pe care le producem aici, au cerere atât în Europa, cât și în alte locații la nivel global. De asemenea, după cum probabil știți, Ford Europa a anunțat în luna mai a acestui an că Ford Puma va fi disponibil şi în versiunea ST. Ne bucurăm să anunțăm că și acest model va fi produs în România. Va fi cea mai puternică și tehnologizată mașină construită vreodată în România. Prezentarea publică și producție acestui fantastic produs sunt planificate pentru sfârșitul acestui an", a spus oficialul Ford România.
 
La fabrica Ford din Craiova, producția modelului Puma a început în octombrie anul trecut, fiind primul model hibrid construit în România.
 
Acesta este comercializat în Europa, precum și în Australia și în Noua Zeelandă, astfel că Ford Craiova exportă vehicule în acest moment în peste 50 de țări la nivel global.
 
Cu o investiție de peste 1,5 miliarde de euro în uzina sa de ultimă generație de la Craiova, Ford România are în prezent aproximativ 6.000 de angajați atât la fabrica de producție vehicule, cât și la fabrica de producție motoare.

Etichete Klaus IohannisForduzinăCraiovaIan PearsonpreședinteFord România,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live