Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Octombrie 2020
Vizualizari: 297
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la videoconferinţa liderilor UE consacrată măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la videoconferinţa liderilor UE

radiojurnal

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Ţările europene, confruntate cu violenţa noului val de răspândire a coronavirusului, înăspresc măsurile de combatere a pandemiei.

Franţa revine la izolarea naţională.

Germania, Belgia, tot mai multe regiuni din Spania şi Grecia reintroduc sau extind restricţiile sanitare.

Liderii Uniunii Europene au trecut în revistă priorităţile într-o videoconferinţă organizată joi seară.

Şefa Comisiei Europene a spus că va fi finanţat transferul pacienţilor cu COVID-19 dintr-o ţară în alta, pentru a micşora presiunea asupra spitalelor şi va fi creată o platformă pentru experţi care să ofere sfaturi guvernelor naţionale, pentru a împărtăşi cele mai bune practici, a armoniza recomandările ştiinţifice şi a evita transmiterea de mesaje contradictorii.

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut omologilor săi să nu închidă frontierele, pentru ca economia să poată funcţiona, iar preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la o coordonare a eforturilor în faţa crizei sanitare şi a cerut mai mulţi bani pentru diversificarea surselor de procurare a viitoarelor vaccinuri.

Reporter: Oana Bâlă: "Șeful statului a subliniat că schimbul de informații și bune practici între țările membre trebuie accelerat.

De asemenea, este nevoie în continuare de o coordonare sporită în multe domenii, precum și de măsuri urgente a pentru a răspunde adecvat la cel de-al doilea val al pandemiei.

Președintele României a mai făcut referire la testarea pentru COVID-19 la nivel european, dar și la un viitor vaccin împotriva coronavirusului.

Klaus Iohannis: "Este absolut necesară o abordare unitară la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană, prin convenirea unor criterii și instrumente comune în ceea ce privește recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor.

Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, o dată ce va deveni disponibil - sperăm, cât mai repede - el va fi furnizat către toate statele membre.

Este, însă, nevoie - și voi sublinia acest lucru - de creșterea finanțării disponibile în cadrul instrumentului pentru sprijin de urgență, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri. "

În cadrul videoconferinţei s-a mai discutat despre necesitatea asigurării de rezerve adecvate și suficiente de medicamente și echipamente medicale în toate statele membre."

 

Etichete klaus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live