Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 831
Comentează add

Tema oficială a întrevederii a fost Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA ,situaţia regională de securitate şi despre noua bază de la Deveselu.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă

radiojurnal

Întrevedere cu Joe Biden, Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii . Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. 
 
Tema oficială a întrevederii a fost Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite. 
 
S-a mai discutat despre situaţia regională de securitate, în contextul conflictului din Ucraina, şi despre noua bază de la Deveselu. 
 
Oficialul american şi-a exprimat mulţumirea pentru mersul lucrurilor în domeniul combaterii corupţiei şi încrederea în continuare a acestui demers. T
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu puţin timp, după întâlnirea pe care a avut-o la Casa Albă cu vicepreşedintele american, Joe Biden, că aceasta a fost una foarte bună cu rezultate foarte bune. 
 
'Discuţia a durat mai mult decât era programat şi am vorbit despre Parteneriatul Strategic al României cu Statele Unite', a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 
Acesta este bun şi puternic, iar părţile politice şi militare sunt excelente.  
 
Klaus Iohannis: Împreună am evaluat acest Parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic - partea politică, partea militară sunt excelente, şi am convenit să încercăm să lucrăm şi pe partea economică; un parteneriat de acest fel trebuie să aibă o parte economică foarte substanţială. În al doilea rând, am discutat despre situaţia din România, evident. Vicepreşedintele Biden şi-a exprimat mulţumirea faţă de mersul lucrurilor în domeniul combaterii corupţiei, şi-a exprimat încrederea în continuarea acestui demers, după care am evaluat împreună unele chestiuni legate de securitate, securitatea în special a României, sigur, având în vedere că suntem plasaţi într-o zonă cu probleme. Am discutat despre situaţia din Ucraina. Am discutat şi despre noua bază de la Deveselu, care va fi dată în funcţiune probabil în cursul acestui an. 
 
După acest moment, preşedintele Klaus Iohannis se va deplasa la New York, unde va participa la recepţia oferită de preşedintele american, Barack Obama, pentru participanţii de la summitul ONU. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis şi vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden au mai discutat despre criza cu care se confruntă Europa în acest moment în urma afluxului mare de refugiaţi, dar şi despre situaţia din Republica Moldova. 
 
Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis i-a adresat lui Joe Biden invitaţia de a veni la Bucureşti, la mini-summitul NATO care va fi organizat în luna noiembrie.

Etichete Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albăvicepreşedintele Statelor Unite ale AmericiiJoe BidenDeveseluUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live