Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Martie 2022
Vizualizari: 307
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu președinta CE, Ursula von der Leyen, despre intensificarea sprijinului umanitar către Ucraina.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu președinta CE, von der Leyen

florin-lepadatu

  Palatul Cotroceni. Foto: Arhiva/ presidency.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -   Preşedintele Klaus Iohannis a discutat la Palatul Cotroceni cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre intensificarea sprijinului umanitar către Ucraina.

Şeful statului a precizat că lucrează împreună pentru operaționalizarea cât mai rapidă a centrului logistic de pe teritoriul României, care va permite colectarea și transportul donațiilor internaționale către țara vecină, afectată de război.

Pe de altă parte, el a subliniat că România intenționează să acceseze în perioada următoare fondurile disponibile la nivel european, pentru a gestiona cât mai bine fluxul masiv de refugiați.

La rândul său, șefa Comisiei Europene a afirmat că România a oferit un exemplu pentru întreaga lume, mobilizându-se rapid pentru a ajuta refugiații ucraineni.

Ea a vorbit și despre sancțiunile foarte dure impuse de către comunitatea internațională, Rusiei, care au avut impact asupra economiei. 


Etichete cotroceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live