Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 191
Comentează add

Unul dintre subiecte a vizat scumpirea gazelor naturale şi energiei electrice, aspect îngrijorător în condiţiile în care România este un producător important de gaze naturale.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu o delegație OMV Group

carmen-gavrila

    Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

 Preşedintele Klaus Iohannis, a discutat, astazi cu o delegație OMV Group, condusă de directorul Alfred Stern, despre creşterea puternică de preţuri ale gazelor naturale şi energiei electrice, aspect îngrijorător în condiţiile în care România este un producător important de gaze naturale în regiune.

Seful statului a spus ca e nevoie de protejarea consumatorilor vulnerabili şi a economiei în ansamblu, in contextul creşterii preţurilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a insistat pe rolul exploatarii zăcămintelor din Marea Neagră în tranziţia către energia verde dar si pentru independenta energetica a Romaniei.

Klaus Iohannis şi-a declarat susţinerea pentru parteneriatul dintre OMV Petrom şi  Societatea Naţională Romgaz în proiectul offshore Neptun Deep.

In comunicatul prrsedintiei se arata ca finalizarea negocierilor dintre compania americană ExxonMobil şi Societatea Naţională Romgaz creează premise încurajatoare pentru implicarea producătorului naţional ca partener activ în exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră şi pentru intrarea în linie dreaptă a proiectului.


Etichete klaus Iohannis. omv(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live