Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Ianuarie 2017
Vizualizari: 810
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru referendum

radiojurnal

Președintele Klaus Iohannis. Foto. presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei.

În acest sens, şeful statului le-a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere în care solicită consultarea parlamentului în legătură cu organizarea unui referendum naţional privind continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Administraţia Prezidenţială precizează că şi premierul Sorin Grindeanu a fost informat despre declanşarea unui referendum naţional în acest sens.

Şeful statului a anunţat ieri organizarea unui referendum pe tema celor două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal.

Şeful statului a precizat că cele două chestiuni nu au fost subiecte în campania electorală, iar cetăţenii au dreptul să-şi exprime opinia pe marginea lor.

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat într-un interviu televizat că demersul preşedintelui Iohannis este unul politicianist, prin care şeful statului speră să recupereze din capitalul de susţinere afectat de pierderea de către opoziţie a alegerilor parlamentare.

Opoziţia a anunţat că susţine iniţiativa prezidenţială de organizare a unui referendum.
 


Etichete referendumpreşedintele Klaus Iohannisparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live