Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 215
Comentează add

Şeful statului a menţionat şi faptul că ALDE nu a venit la consultări, subliniind că formaţiunea nu ar fi interesată de situaţia justiţiei din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat PSD după consultările cu partidele

oana-bala

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.           Foto: Arhivă.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a încheiat vineri, 12 aprilie, cele două runde de consultări cu partidele parlamentare pe tema situaţiei din justiţie. La finalul discuţiilor cu reprezentanţii PSD, la care au participat şi doi foşti deţinuţi politic, şeful statului a criticat din nou Partidul Social Democrat pentru atitudinea pe care o are faţă de justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după consultările avute cu reprezentanţii PSD, că justiţia a ajuns în situaţia de acum din vina social-democraţilor şi a precizat că românii sunt îngrijoraţi de faptul că PSD ar putea subjuga politic justiţia românească.

Şeful statului a reiterat în timpul discuţiilor că aşteaptă un răspuns rapid şi pozitiv din partea Parlamentului referitor la scrisoarea sa de consultare privind referendumul din 26 mai.

El a amintit că din delegaţia PSD au făcut parte şi doi deţinuţi politici cu care a stat de vorbă după încheierea oficială a consultărilor. Preşedintele României a spus că a aflat două poveşti de viaţă cutremurătoare, însă a criticat PSD pentru ceea ce a numit încercarea de a se folosi de necazul acestor deţinuţi în vederea legitimării atacului asupra justiţiei.

Şeful statului a menţionat şi faptul că ALDE nu a venit la consultări, subliniind că formaţiunea nu ar fi interesată de situaţia justiţiei din România.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, în calitate de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat după consultări că cererea preşedintelui României privind referendumul va primi aviz favorabil din partea legislativului.


Etichete Klaus IohannisPSD Eugen Nicoliceajustiţiereferendumconsultări. ALDEPSD,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live