Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2018
Vizualizari: 407
Comentează add

Preşedintele României a anunţat că va analiza propunerile de remaniere după 1 decembrie, pentru că sărbătorile naţionale trebuie respectate aşa cum se cuvine.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu mai acceptă schimbări în guvern

radiojurnal

 Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis nu mai acceptă schimbări în guvern şi spune că orice propunere de remaniere va fi analizată abia după Ziua Naţională. Ministrul transporturilor, Lucian Şova, şi-a prezentat joi, 22 noiembrie, demisia după ce şeful statului a refuzat revocarea sa din funcţie şi a respins propunerea social-democraţilor pentru acest portofoliu, Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele a mai refuzat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării şi înlocuirea sa cu Ilan Laufer. 

Preşedintele Klaus Iohannis este nemulţumit de frecvenţa cu care PSD schimbă miniştrii şi consideră că lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. Şeful statului a spus că un guvern nu poate funcţiona cu două remanieri într-o săptămână şi a precizat că nu va contribui la o astfel de guvernare care seamănă, mai degrabă, cu un carusel.

Preşedintele României a anunţat că va analiza propunerile de remaniere după 1 decembrie, pentru că sărbătorile naţionale trebuie respectate aşa cum se cuvine.

"În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi, o remaniere după remaniere, va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 decembrie. Până atunci, pot să vă spun că nu se va întâmpla în această zonă nimic", a declarat şeful statului.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va studia motivarea avizului negativ pe care CSM l-a dat în cazul propunerii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Şeful statului a spus, însă, că este mulţumit de activitatea procurorului general, care îşi face treaba foarte bine, şi a adăugat că propunerea de revocare formulată de către ministrul justiţiei este o eroare.


Etichete Klaus IohannisLucian ŞovaLia Olguţa VasilescuPaul Stănescu. Augustin Lazărguvernremaniere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live