Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

15 Martie 2022
Vizualizari: 230
Comentează add

R. Radev: Agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei a schimbat cu desăvârşire mediul de securitate din regiune.

Preşedintele K. Iohannis s-a întâlnit la Bucureşti cu omologul său bulgar

oana-bala

FOTO: presidency.ro.

Este nevoie de diversificarea surselor de energie şi a rutelor de transport, în contextul eforturilor de reducere a dependenţei energetice faţă de Federaţia Rusă, a spus preşedintele Klaus Iohannis după întâlnirea avută la Bucureşti cu omologul său bulgar, Rumen Radev.

Securitatea în regiune a fost o altă temă analizată de cei doi şefi de stat. 

Agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei a schimbat cu desăvârşire mediul de securitate din regiune, a declarat preşedintele Bulgariei, Rumen Radev şi a făcut un apel la unitate şi la acţiuni coordonate pentru garantarea securităţii pe flancul estic al NATO.


Rumen Radev: Am discutat în detalii cu domnul Iohannis situaţia din Ucraina, problemele potenţiale care vor apărea în Moldova şi concluziile noastre comune sunt că ar trebui să ne unim forţele şi mai puternic şi mai bine, ca să putem consolida nişte posibilităţi de apărare comune.


Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre diversificarea surselor de energie şi a rutelor de transport, în contextul necesităţii reducerii dependenţei energetice faţă de Rusia.
 

Klaus Iohannis: Am subliniat importanţa operaţionalizării rapide a interconectorului Bulgaria-Grecia. O dată finalizat, acesta va putea fi conectat la gazoductul BRUA, deja operaşional şi astfel, coridorul vertical de gaze, care are o importanţă crucială, să devină funcţional.
 

Reporter: Şi aderarea la Schengen a fost abordată în cadrul discuţiilor, iar şeful statului a precizat că aceasta ar contribui la consolidarea pieţei unice.


Etichete romaniabulgariaradeviohannis(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live