Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

7 Februarie 2020
Vizualizari: 516
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis este dispus să negocieze pentru ca România să obţină cât mai mulţi bani din fondurile pentru coeziune şi politică agricolă comună.

Preşedintele K. Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului European

oana-bala

 Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pentru o discuţie pe tema bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Întâlnirea face parte din seria de reuniuni pe care preşedintele Consiliului European le are cu liderii statelor membre ale Uniunii, în vederea pregătirii reuniunii extraordinare a Consiliului European din 20 februarie.

Preşedintele Klaus Iohannis este dispus să negocieze pentru ca România să obţină cât mai mulţi bani din fondurile pentru coeziune şi politică agricolă comună, cuprinse în viitorul buget multianual al Uniunii Europene.

El a mai spus că strategia ţării noastre privind bugetul este bine fundamentată, România susţinând o contribuţie a statelor la bugetul multianual un pic mai mare decât 1% din Venitul Naţional Brut.

"Sunt două feluri de state - unii care plătesc mai mult decât primesc şi unii care primesc mai mult decât plătesc. Noi suntem din categoria statelor care primesc mai mult decât contribuim şi încă nu s-a ajuns în niciun fel - trebuie să spun - la o înţelegere între cei care contribuie mai mult şi cei care primesc mai mult, sunt state care rămân ferm pe poziţie, că vor să plătească doar 1% din Venitul Naţional Brut şi sunt aici nişte calcule, care ne arată că atunci ajungem la o limită foarte mult în jos. Noi încercăm, în continuare, prin negocieri, să ajungem, totuşi, la o contribuţie un pic mai mare decât 1%, ca să fie bani la dispoziţie şi pentru coeziune şi pentru agricultură şi pentru proiectele noi de cercetare, de Green Deal, şi aşa mai departe", a declarat pre;edintele Klaus Iohannis.

Şeful statului urma să discute cu preşedintele Consiliului şi despre Brexit şi a afirmat, în acest context, că România are o relaţie bilaterală foarte bună cu Marea Britanie şi speră ca relaţia strategică cu această ţară să fie consolidată.


Etichete Klaus IohannisCharles MichelBREXITcontribuíeUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live