Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

12 Noiembrie 2018
Vizualizari: 402
Comentează add

Şeful statului a cerut demisia guvernului fiind convins că evenimentele din ultimele zile arată că România nu este pregătită să asigure preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

Preşedintele K. Iohannis consideră necesară înlocuirea cabinetului Dăncilă

petruta-obrejan

 Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis.        Foto: Arhivă/ presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat luni, 12 noiembrie la Adunarea Generală a Asociaţiei Muncipiilor din România, că este necesară înlocuirea cabinetului Dăncilă, care nu are o politică fiscală coerentă şi nu se implică aşa cum ar trebui în afacerile europene.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe edilii locali pentru proiectele ce aduc bunăstare comunităţilor pe care le reprezintă, pentru implicarea în evenimentele şi manifestările ce ţin de Centenar, cerându-le, totodată, să continue aceste demersuri.

Preşedintele, însă, a criticat lipsa unei susţineri reale a primarilor de către executiv, spunând că descentralizarea încă nu s-a făcut, iar direcţionarea banilor către autorităţile locale prin noua reformă fiscală este o mare păcăleală.

Mai mult, Klaus Iohannis a cerut şi demisia actualului guvern, fiind convins că evenimentele din ultimele zile arată că România nu este pregătită să asigure preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

"La guvern nu se mai înţeleg resposabilii pentru diferite sectoare. Persoanele care ar trebui să se ocupe de chestiunile europene pleacă sau sunt demişi şi, în acest fel, ne trezim, în ceasul al 12-lea total, total nepregătiţi şi cred, din păcate, şi acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti, care este guvernul Dragnea-Dăncilă", a declarat preşedintele României.

Şeful statului este convins că viitorul României este în UE şi în NATO, cu o economie matură şi cu un sistem educaţional performant, în care tinerii valoroşi să rămână, şi nu să plece.


Etichete Klaus IohannisViorica DăncilăpreşedinţieUEdemisiepreşedinte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live