Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

13 Iulie 2018
Vizualizari: 519
Comentează add

Preşedintele critică instituirea unor excepţii de la regula potrivit căreia concesionarea bunurilor din domeniul privat al localităţilor trebuie să se facă prin licitaţie.

Preşedintele K Iohannis a atacat la CCR Legea Administraţiei Publice Locale

mira-gombos

 Preşedintele României, Klaus Iohannis.        Foto presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţională modificările aduse recent, în parlament, la Legea Administraţiei Publice Locale.

În sesizarea şefului statului se arată că legea supusă controlului de constituţionalitate schimbă procedura privind inventarul bunurilor aparţinând unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul în care atestarea apartenenţei acestora la domeniul public judeţean sau de interes local nu se mai face prin hotărâre de guvern.

Potrivit lui Klaus Iohannis, se deschide posibilitatea, astfel, ca bunurile să fie trecute în inventarul domeniului public, chiar şi în lipsa unor acte doveditoare ale dreptului de proprietate.

Preşedintele critică, de asemenea, instituirea unor excepţii de la regula potrivit căreia concesionarea bunurilor din domeniul privat al localităţilor trebuie să se facă prin licitaţie publică.


Etichete Klaus IohannisCCRCurtea Constituţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live