Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

22 Iunie 2016
Vizualizari: 1052
Comentează add

Este prima vizita a presedintelui Israelului Reuven Rivlin la Bruxelles.

Preşedintele Israelului se va adresa în Parlamentul European în ebraică

cerasela-radulescu

Preşedintele israelian Reuven Rivlin. Foto: captură video.

Uniunea Europeană şi Israelul sunt parteneri puternici. Afirmaţia aparţine preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, şi a fost făcută la conferinţa de presă comună cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, aflat în prima sa vizită oficială la Bruxelles. Şi, tot astăzi, liderul israelian a evocat parteneriatul strategic al ţării sale cu Alianţa Nord-Atlantică, la cartierul NATO din Bruxelles, cu secretarul general Jens Stoltenberg.

Revine în emisiune Cerasela Rădulescu.

Reporter: Violenţele şi instabilitatea care au lovit Orientul Mijlociu şi nordul Africii, în ultimii ani, precum şi nevoia de a evita riscurile de securitate în spaţiul Mării Mediterane au determinat Israelul şi NATO să avanseze în relaţia lor strategică. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a discutat cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, despre evoluţiile de securitate şi despre combaterea terorismului. Jens Stoltenberg şi-a exprimat condoleanţele faţă de victimele recentului atac terorist de la Tel Aviv.

Jens Stoltenberg: Terorismul a atins multe dintre oraşele noastre, de la Bruxelles la Ankara şi de la Orlando la Tel Aviv. Împărtăşim cu Israelul aceleaşi valori ale democraţiei, ale drepturilor omului, ale statului de drept şi vrem să fim uniţi împotriva urii şi a terorismului.

Reporter: Preşedintele Israelului a mulţumit pentru decizia Alianţei Nord-Atlantice de a deschide o misiune a ţării sale pe lângă NATO.

Reuven Rivlin: Azi, întreaga lume liberă se confruntă cu extremismul, cu ura, cu terorismul. Lipsa stabilităţii este un pericol pentru noi toţi, chiar şi pentru NATO, şi face ca această cooperare dintre noi să nu fie doar importantă, ci şi esenţială.

Reporter: Preşedintele Reuven Rivlin l-a invitat pe secretarul general al NATO să viziteze Israelul. Tot astăzi, preşedintele Israelului s-a întâlnit cu cel al Consiliului European, Donald Tusk, şi mâine va susţine un discurs în plenul Parlamentului European din Bruxelles. Uniunea Europeană şi Israelul sunt parteneri puternici, a spus Donald Tusk, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Israelului, aflat în prima sa vizită la Bruxelles. Pe agendă au fost relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Israel, dar şi combaterea terorismului, a spus Donald Tusk, care a adus un omagiu, la rândul său, victimelor recentului atentat din Tel Aviv.

Donald Tusk: Am discutat despre cum să colaborăm împreună, să combatem terorismul, şi cred că Bruxellesul este cel mai bun loc unde trebuie să discutăm cu Israelul despre pericolul terorismului.

Reporter: A fost o plăcere să vă primim în Israel, a spus preşedintele acestui stat, Reuven Rivlin, lui Donald Tusk, Uniunea Europeană este cel mai mare partener al Israelului. Împărtăşim, într-adevăr, aceleaşi valori: democraţia, libertatea şi promovarea păcii în Orientul Mijlociu. Acesta reprezintă interesul vital al Israelului.

Reuven Rivlin: Obiectivul de a lupta împotriva antisemitismului, de a educa tinerii în acest sens reprezintă încă o provocare pentru noi toţi. Trebuie să luptăm împreună împotriva tuturor formelor de antisemitism.

Reporter: A mai spus preşedintele Reuven Rivlin, amintind că, pe vremea când era premierul Poloniei, Donald Tusk a încurajat opinia publică din ţara sa să lupte împotriva antisemitismului.


Etichete BruxellesReuven RivlinDonald Tuskatacul terorist de la Tel AvivJens Stoltenberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live