Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

20 August 2019
Vizualizari: 287
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit, marţi, la Washington de omologul său american, Donald Trump.

Președintele Iohannis se întâlnește cu omologul american, la Washington

oana-bala

Președintele Klaus Iohannis, întrevedere cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump (Washington DC, SUA) - 09 Iunie - 2017. Arhivă foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit, astăzi, la Washington de omologul său american, Donald Trump.

Parteneriatul strategic dintre cele două ţări va fi tema centrală de discuţie, însă şeful statului român a anunţat recent că doreşte să abordeze şi alte subiecte.

Este a doua întâlnire dintre cei doi lideri, după cea din 2017.


Corespondenţă din Statele Unite - Reporter: Oana Bâlă - Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu omologul său american, Donald Trump, este programată să dureze o oră și jumătate.

Şeful statului va fi primit la Casa Albă la ora 21:00, ora României, va semna în cartea de onoare, după care va avea loc prezentarea delegațiilor în sala de recepții diplomatice.

Vor urma convorbiri tête-à-tête între cei doi lideri în Biroul Oval, după care vor începe convorbirile oficiale, cu participarea membrilor delegațiilor din cele două țări.

Agenda vizitei la Washington este dominată de relația strategică bilaterală, cu accent pe dimensiunile securitate, economie și energie, însă vor fi abordate și alte teme de interes comun.

Astfel, președintele Klaus Iohannis intenționează să pună pe agenda discuțiilor cu omologul său liberalizarea vizelor pentru cetățenii români în Statele Unite.

De asemenea, vor fi abordate și chestiuni care țin de securitatea energetică, în condițiile în care partea americană s-a arătat îngrijorată că Europa va ajunge prea dependentă de Rusia în domeniul energetic.

Pe de altă parte, președintele României și-a exprimat speranța că legislația privind energia, care i-a nemulțumit pe investitorii străini, va fi schimbată, în contextul în care a remarcat că există o disponibilitate la nivel de guvern de a repara anumite chestiuni ale Ordonanței 114 și ale Legii offshore care, în opinia sa, nu au fost bine gândite.

La Washington, șeful statului dorește să discute cu președintele Donald Trump și despre efectivele de militari americani din România, precizând că țara noastră are posibilitatea de a găzdui mai mulți militari din Statele Unite.

Totodată, la întâlnirea cu omologul american va reitera invitația adresată acestuia de a vizita România.


Etichete klaus iohannissuadonald trumpromaniacasa albabiroul ovalwashington

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live