Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

7 Mai 2021
Vizualizari: 311
Comentează add

Președintele Klaus Iohannis participă la o reuniune privind problematica socială în Uniunea Europeană.

Președintele Iohannis participă la o reuniune privind problematica socială

oana-bala

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis participă astăzi și mâine în orașul portughez Porto la o reuniune privind problematica socială în Uniunea Europeană, dar și la una referitoare la relațiile forului comunitar cu India.

Summitul social de la Porto are ca temă principală implementarea optimă a pilonului european al drepturilor sociale și își propune să traseze prioritățile agendei sociale pentru următorul deceniu, astfel încât să răspundă  provocărilor tranziției verzi și digitale.

Mâine va avea loc o reuniune informală a Consiliului European, în cadrul căreia șefii de stat și de guvern din țările membre se vor referi la relațiile dintre Uniunea Europeană și India, precum și la gestionarea pandemiei  de COVID-19.

Această reuniune va fi urmată de summitul Uniunea Europeană-India, în format de videoconferință și are în vedere tematici care vizează consolidarea cooperării în efortul de combatere a pandemiei, continuarea dezvoltării legăturilor comerciale, dar și încurajarea cooperării în domeniul conectivității.

Se are în vedere totodată agrearea unei declarații politice comune Uniunea Europeană-India axate în principal pe combaterea pandemiei și redresarea socio-economică.


Etichete (ii)iohannisconferintasocial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live