Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

3 Decembrie 2019
Vizualizari: 452
Comentează add

Întânirea se anunţă tensionată din cauza disputei dintre Franţa şi Turcia pe tema kurzilor sirieni şi a discuţiilor despre bani preferate de preşedintele Trump.

Președintele Iohannis, mesaj de unitate la reuniunea NATO de la Londra

alina-stanuta

Președintele României Klaus Iohannis (dreapta) şi Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg la Bucureşti, ianuarie 2019. Foto: Arhivă/presidency.ro

Premierul britanic, Boris Johnson, urmează să-i îndemne la unitate pe liderii NATO, care se reunesc, la Londra, pe fondul unor divergenţe, la 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei.

Întânirea se anunţă tensionată din cauza disputei dintre Franţa şi Turcia pe tema kurzilor sirieni şi a discuţiilor despre bani preferate de preşedintele Trump, care e pe cale să diminueze contribuţia americană la fondurile NATO.

Potrivit trimisului Radio România, Alina Stănuţă, şi preşedintele Klaus Iohannis este la Londra, cu un mesaj de unitate:

Reporter: Şeful statului va expune evaluările naţionale cu privire la evoluţiile de securitate la nivel regional şi global. Pentru România, mai ales, în contextul actual, este esenţială reconfirmarea unităţii şi coeziunii Alianţei şi o relaţie transatlantică puternică, urmând ca în cadrul discuţiilor şeful statului, Klaus Iohannis, să reafirme importanţa Mării Negre pentru securitatea din regiune. Din delegaţia României, aici, la Londra, mai fac parte, între alţii, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.

Este de aşteptat ca în cadrul reuniunii să fie adoptată o declaraţie publică succintă cu caracter strategic, care va evidenţia principalele progrese şi preocupări la nivel înalt. De asemenea, este posibil ca reuniunea liderilor, care are loc mâine, să se discute şi perspectiva unui proces de reflecţie asupra viitorului NATO, având în vedere şi recentele declaraţii ale preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care caracteriza NATO ca fiind "în moarte cerebrală". Astăzi, şeful statului, Klaus Iohannis, va participa la recepţiile oferite, aici, la Londra, de Regina Elisabeta a II-a şi de premierul Marii Britanii, Boris Johnson.


Etichete iohannismesajnatolondra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live