Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Miercuri, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

21 Martie 2019
Vizualizari: 348
Comentează add

K. Iohannis: România este pe deplin dedicată unei relaţii transatlantice puternice, cooperării strânse între UE şi SUA, precum şi între forul comunitar şi NATO.

Președintele Iohannis la Conferinţa anuală transatlantică de la Bruxelles

alina-stanuta

Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

România este pe deplin dedicată unei relaţii transatlantice puternice, cooperării strânse între UE şi SUA, precum şi între forul comunitar şi NATO - declara preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, în cadrul Conferinţei anuale transatlantice organizată de Camera de Comerţ Americană în Europa.


O cooperare transatlantică puternică a fost și va rămâne o condiție esențială a prosperității pentru economiile noastre și cetățenii noștri - spunea președintele Klaus Iohannis, care sublinia că Parteneriatul transatlantic reprezintă relația strategică esențială pe arena globală.


Klaus Iohannis: "România este pe deplin dedicată unei relații transatlantice puternice, cooperării strânse între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, precum și între Uniunea Europeană și NATO. Ca partener strategic al Statelor Unite, România consideră că mandatul său la conducerea Consiliului Uniunii Europene reprezintă o oportunitate de a promova o agendă pozitivă de cooperare între Uniunea Europeană și Statele Unite. Relația transatlantică este un proiect de pace, prosperitate și libertate fără precedent în istoria modernă, o ancoră de stabilitate globală și motorul prosperității noastre comune. O Europă puternică, unită și cu o economie de succes rămâne o necesitate pentru Statele Unite. Securitatea și prosperitatea Europei nu pot fi separate de securitatea și prosperitatea Americii".


"Relația economică dintre Statele Unite și Uniunea Europeană este cea mai cuprinzătoare și importantă din lume, cu schimburi comerciale anuale de aproximativ un trilion de dolari, ceea ce înseamnă aproape o treime din comerțul global" - mai arăta șeful statului, Klaus Iohannis.


După-amiază, președintele Klaus Iohannis va participa la lucrările Consiliul European de primăvară și va avea o întâlnire cu președintele Consiliului, Donald Tusk.


Etichete klaus iohannisbruxellesConferinţa anuala transatlanticaCamera de Comerţ Americană în EuropanatoConsiliul European de primăvarădonald tusk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live